Jeg har ambisjoner. Jeg vil bli advokat eller psykolog når jeg blir stor, men akkurat nå er jeg faktisk ikke sikker på om jeg klarer det. Jeg er bare 15 år, men jeg er utslitt allerede nå.

Kanskje har jeg fire prøver, to innleveringer og én presentasjon i løpet av en uke. Dette resulterer i at vi som vil ha høyere enn fire i snitt, må sitte med lekser til midnatt og kanskje enda senere. Dagen etter er vi trøtte på skolen og får høre fra læreren at «dere trenger mer søvn!».

Likevel vet jeg ikke hvordan skolesystemet kan bli bedre. Kanskje mindre lekser og prøver? Det jeg vet at karakterer gjør oss nervøse. Det er de som får hendene å skjelve. I tillegg lærer vi også ting som i hvert fall ikke jeg kommer til å få bruk for. Ta for eksempel ligninger. Det er liten sannsynlighet for at jeg kommer til å bruke en ligning for å finne ut hvor mye en japp og to lakrisstenger koster, hvis jeg allerede vet at de koster 26 kroner tilsammen.

I Si ;D ser jeg minst tre innlegg om press i uken. Nesten alle er fra tenåringer og ungdommer. Lærere gir oss en haug med lekser og prøver, men sier samtidig at vi må få nok søvn. Snakk om hyklere!

Vi trenger hjelp  . Vi er slitne.

Sliten(15)